Kontakt os
Tilbage
Hovedretter
Kød

Svineskank braiseret i mørk øl med rodfrugter, grov sennep og smørstegte rosenkål

10 personer

500 g selleri
250 g persillerod
250 g gulerødder
5 fed hvidløg
6 kg svineskank
0,5 l god mørk øl
1,5 liter kalvefond eller kalvebouillon
1 bundt timiankviste
salt
5 dl piskefløde
1-2 dl grov sennep
500 g rosenkål
125 g smør

Skræl rodfrugterne og skær dem i grove tern.
Pil de 5 fede hvidløg og hak dem groft.

Brun svineskanken godt af i lidt smør og læg den over i en stegeso. Sautér rodfrugterne til de får godt med farve, ryst panden med det hakkede hvidløg og tilsæt derefter den mørke øl og reducer til det halve, herefter sigtes urter fra og gemmes. Væden og kalvefond hældes over skanken.

Braiser svineskanken under låg i 1½ time ved 180 grader, mens man, med 15 minutters mellemrum, vender svineskanken.
Tilsæt rodfrugterne, timiankviste den sidste ½ time af braiseringstiden.
Sigt lagen og kog den til passende konsistens sammen med salt, piskefløde og grov sennep.

Vask rosenkålen og pil de yderste blade af. Smørsteg dem let gyldne.
Tilsæt lidt vand og salt og damp dem færdige under låg.
Vend braiseringslagen sammen med rodfrugterne og rosenkålen.

Anretning:
Skær det møre kød af benet og server i ildfastfad med urterne. Hæld saucen henover til sidst og pynt med de smørsauterede rosenkål.

God appetit.

Tak for din tilmelding

Tilmelding mislykkedes

Modtag nyheder fra Pharmakon Konferencecenter

Vi anvender cookies til at huske nogle af de valg, du foretager på hjemmesiden. Læs mere her learn more