Kontakt os
Tilbage
Forretter
Hovedretter
Fisk

Stegte og dampede fladfisk med syltede rabarber og pommes Maxim

10 personer

20 stk. fladfisk i filetter,
fx pighvar, slethvar, skrubbe eller rødspætte
500 g panko rasp
250 g smør
1 bundt dild
1 citron
2 dl tør hvidvin
6 store skrællede bagekartofler
150 g sukker
3 dl vand
10 stængler rabarber
(renset og skåret skråt i ca. 1 cm stykker)
olie til stegning af kartofler
salt
peber

Pynt: Tallerkensmækkere

 

Fremgangsmåde:
Paner 10 filetter i panko rasp og krydr med salt og peber. Lynsteg dem gyldne i 200 g smør i ca. 1½ min på hver side, lige inden servering.

Krydr 10 filetter med salt og peber. Damp filetterne i en sauterpande med dild, citron i skiver, smør og hvidvin, i ca. 3 min, lige inden servering.

Skær kartoflerne i skiver på mandolinjern og lav 10 taglagte cirkler. Steg dem forsigtigt på begge sider, læg dem til side og lun til sidst i ovnen, lige inden servering.

Sukker og vand koges til lage og hældes over rabarberne. Lad det trække i 10 min.
Herefter sigtes lagen fra og processen gentages til rabarberne er møre.

Anretning:
Anrettes som vist på billedet, pyntes med tallerkensmækker.

Vi anvender cookies til at huske nogle af de valg, du foretager på hjemmesiden. Læs mere her learn more