Kontakt os
Tilbage
Pålæg
Tilbehør
Kød

Rullepølse med italiensk inspiration

Rullepølse grundopskrift:
1 stk. rullepølseslag fra slagteren
2 spsk. salt
1 spsk. sukker
1 stort løg – hakket
2 spsk. stødt sort peber
1 spsk. stødt allehånde
4 spsk. pulvergelatine

Italiensk inspiration:
2 røde peberfrugter
6 fed hvidløg
5 stilke frisk salvie
1 bdt. frisk oregano
8 stilke frisk rosmarin
½ bdt. frisk merian
1 dl olivenolie

Dag 1.
Man befrier slaget for så meget fedt som muligt, uden at dette går i stykker. Så giver man det salt og sukker, og lader det stå tildækket i køleskabet i to døgn.

Jo mere fedt man fjerner fra slaget, jo mere mager bliver pølsen.

Dag 3.
Peberfrugterne, hvidløg og de frisk krydderurter kommes i en bradepande med olivenolien. De brændes af i ovnen ved 210 grader i 10 minutter. Herefter blendes det hele til en tyk mos.

Man tager slaget ud af køleskabet og derefter smøres peberfrugtmosen på slaget og der drysses med peber, allehånde, løg og pulvergelatine.

Nu rulles slaget så stramt som muligt, og det bindes op med en såkaldt rullepølsebinding.

Pølsen kommes nu op i en gryde med vand og koges i 2½ timer ved jævn varme. Derefter tages den op og kommes på køl.

Dagen efter er den klar til pålæg.

Tak for din tilmelding

Tilmelding mislykkedes

Modtag nyheder fra Pharmakon Konferencecenter

Vi anvender cookies til at huske nogle af de valg, du foretager på hjemmesiden. Læs mere her learn more