Kontakt os
Tilbage
Desserter

Økologisk koldskål med rabarber og mandelkager

10 personer

500 g jordbærrabarber
(renset og skåret i stykker på 1 cm)
16 spsk. sukker
8 æggeblommer
marv fra 1 vaniljestang
100 g rørsukker
1 l økologisk kærnemælk
1 l økologisk tykmælk
Saften af 1 citron
1 dl letpisket fløde
100 g ristede mandelsplitter
1 potte tallerkensmækker

Mandelkager:
250 g sukker
250 g mel
½ tsk. bagepulver
2 æg
1 æggeblommer
275 g mandler uden hinde
skal af 1 appelsin
1 knivspids salt

Pynt:
Tallerkensmækkere
50 g ristede mandelsplitter

Fremgangsmåde:
Rabarber dryssen med sukker, og bages i ovnen ved 150 grader, til de er møre, køles herefter af.

Pisk æggeblommerne, vanilje og rørsukker til en luftig blanding. Hæld kærnemælk og tykmælk i blandingen og smag til med citronsaft. Vend den let piskede fløde i til sidst.

Mandelkager:
Alle ingredienserne blandes sammen til en homogen masse. Dejen formes til pølser med en diameter på 4 cm, bankes lidt flade og pensles med æggehvider. Bages ved 175 grader i 17-20 min. Kagerne afkøles i 10 min. og skæres på skrå i 1 cm stykker.

Fordel rabarberne i 10 dybe tallerkner og hæld koldskålen over, server mandelkagerne ved siden af. Pynt med tallerkensmækkere og ristede mandler.

Tak for din tilmelding

Tilmelding mislykkedes

Modtag nyheder fra Pharmakon Konferencecenter

Vi anvender cookies til at huske nogle af de valg, du foretager på hjemmesiden. Læs mere her learn more