10 personer
500 g jordbærrabarber
(renset og skåret i stykker på 1 cm)
16 spsk. sukker
8 æggeblommer
marv fra 1 vaniljestang
100 g rørsukker
1 l økologisk kærnemælk
1 l økologisk tykmælk
Saften af 1 citron
1 dl letpisket fløde
100 g ristede mandelsplitter
1 potte tallerkensmækker
Mandelkager:
250 g sukker
250 g mel
½ tsk. bagepulver
2 æg
1 æggeblommer
275 g mandler uden hinde
skal af 1 appelsin
1 knivspids salt
Pynt:
Tallerkensmækkere
50 g ristede mandelsplitter
Fremgangsmåde:
Rabarber dryssen med sukker, og bages i ovnen ved 150 grader, til de er møre, køles herefter af.
Pisk æggeblommerne, vanilje og rørsukker til en luftig blanding. Hæld kærnemælk og tykmælk i blandingen og smag til med citronsaft. Vend den let piskede fløde i til sidst.
Mandelkager:
Alle ingredienserne blandes sammen til en homogen masse. Dejen formes til pølser med en diameter på 4 cm, bankes lidt flade og pensles med æggehvider. Bages ved 175 grader i 17-20 min. Kagerne afkøles i 10 min. og skæres på skrå i 1 cm stykker.
Fordel rabarberne i 10 dybe tallerkner og hæld koldskålen over, server mandelkagerne ved siden af. Pynt med tallerkensmækkere og ristede mandler.
Modtag nyheder og information fra Pharmakon Konferencecenter