10 pesoner
300 g rengjorte rabarber
75 g rørsukker
5 dl koldt vand
50 g gær
500 g økologisk ølandshvede
400 g italiensk hvedemel tipo 00
1 spsk. salt
0,5 dl koldpresset bornholmsk rapsolie
Fremgangsmåde
De rengjorte rabarber skæres ud i stykker på 2 cm og drysses med 75 g rørsukker. Bages ved 150 grader i 15 min eller til de er møre, afkøles før brug.
Alle ingredienser røres sammen i røremaskine ved jævn tempo i 15 min og sættes herefter på køl til næste dag.
Dejen formes til 3 brød, dækkes med film og hæves et lunt sted, til ca. dobbelt størrelse.
Forvarm ovnen til 220 grader med en bradepande i bunde. Sæt brødene i ovnen, hæld lidt vand i bradepanden, skru ned til 180 grader og bag i ca. 25 min.
Modtag nyheder og information fra Pharmakon Konferencecenter