10 personer
Creme:
2,5 dl sødmælk
25 gr. sukker
2 æggeblommer
15 gr. Maizena
1 dl. piskefløde (pisket til let skum)
30 stk. jordbær (ordnet) og skåret i kvarter
100 gr. farin
Crumbledej:
100 gr. farin
100 gr. sukker
100 gr. hasselnøddemel
100 gr. italiensk hvedemel tipo 00
Jordbærsorbet med langpeber og hyldeblomst:
500 gr. frosne jordbær
140 gr. rørsukker
½ dl. økologisk hyldeblomstsaft (ufortyndet)
1 stk. knust langpeber
saft fra ¼ citron
Creme:
Lidt af mælken udpiskes med halvdelen af sukkeret, æggeblommerne og Maizena. Resten af sukkeret og mælken koges op og hældes i æggemassen lidt ad gangen. Det hele koges derefter godt igennem. Cremen afkøles og vendes med den let piskede fløde.
Crumbledej:
Ingredienserne røres sammen og rulles til en pølse og sættes på køl i mindst 2 timer.
Herefter rives dejen med et rivejern ud på en bageplade i et jævnt lag. Husk at komme bagepapir på pladen. Dejen bages ved 150 grader i 20 minutter.
Jordbærsorbet med langpeber og hyldeblomst:
Kom bær og sukker i en gryde og varm op ved svag varme til sukkeret er opløst. Blend og tilsæt resten af ingredienserne. Sigt og afkøl.
Røres på ismaskinen eller indfryses under omrøring i fryseren.
Anretning:
Jordbærrene fordeles i 10 cocotter. Jordbærrene dækkes af et lag kagecreme og drysses med brun farin. De bages i 3-4 minutter ved 230 grader. Herefter drysses de med den bagte crumble.
Modtag nyheder og information fra Pharmakon Konferencecenter