Kontakt os
Tilbage
Desserter

Bagt jordbær-crumble med jordbærsorbet

10 personer

Creme:
2,5 dl sødmælk
25 gr. sukker
2 æggeblommer
15 gr. Maizena
1 dl. piskefløde (pisket til let skum)
30 stk. jordbær (ordnet) og skåret i kvarter
100 gr. farin

Crumbledej:
100 gr. farin
100 gr. sukker
100 gr. hasselnøddemel
100 gr. italiensk hvedemel tipo 00

Jordbærsorbet med langpeber og hyldeblomst:
500 gr. frosne jordbær
140 gr. rørsukker
½ dl. økologisk hyldeblomstsaft (ufortyndet)
1 stk. knust langpeber
saft fra ¼ citron

Creme:
Lidt af mælken udpiskes med halvdelen af sukkeret, æggeblommerne og Maizena.  Resten af sukkeret og mælken koges op og hældes i æggemassen lidt ad gangen. Det hele koges derefter godt igennem. Cremen afkøles og vendes med den let piskede fløde.

Crumbledej:
Ingredienserne røres sammen og rulles til en pølse og sættes på køl i mindst 2 timer.
Herefter rives dejen med et rivejern ud på en bageplade i et jævnt lag. Husk at komme bagepapir på pladen. Dejen bages ved 150 grader i 20 minutter.

Jordbærsorbet med langpeber og hyldeblomst:
Kom bær og sukker i en gryde og varm op ved svag varme til sukkeret er opløst. Blend og tilsæt resten af ingredienserne. Sigt og afkøl.
Røres på ismaskinen eller indfryses under omrøring i fryseren.

Anretning:
Jordbærrene fordeles i 10 cocotter. Jordbærrene dækkes af et lag kagecreme og drysses med brun farin. De bages i 3-4 minutter ved 230 grader. Herefter drysses de med den bagte crumble.

Tak for din tilmelding

Tilmelding mislykkedes

Modtag nyheder fra Pharmakon Konferencecenter

Vi anvender cookies til at huske nogle af de valg, du foretager på hjemmesiden. Læs mere her learn more